Resor

Snabbvisit i Malmö!

10 augusti, 2016

 

 

För ett tag sedan gjorde vi en snabbvisit i Malmö. Vi tog bilen väldigt tidigt en lördagmorgon för att hinna fram till Malmö kring lunch. Med ett litet stopp på XXL i Jönköping, där vi handlade ett tält och några sovsäckar var vi framme i bra tid i Malmö. Min älskade sambo hade fått för sig att vi skulle kunna bli friluftsmänniskor… men jag tror att han får sova i tältet medans jag själv tar in på något hotell.

Älskar verkligen Skåne och Malmö!

Det är en sådan levande och spännande stad. Det har hänt otroligt mycket de senaste åren. Om jag jämför med besöken i Skåne som liten, hos min faster på sommrarna i Höllviken och Helsingborg är det en annan värld. Vårt favorithotell är definitivt Clarion Malmö Live. Där bodde vi även förra året när vi hade vår längre semester i Skåne. Hotellet är både nytt och nytänkande. Det stod klart 2015 med sina 444 rum och en kongressal som rymmer 1500 deltagare. Hotellet har två restauranger och en skybar. Om man gillar sydamerikansk streetfood kan man besöka Eatery Social Taqeueria eller Kittchen & Table som ger en smak av Manhattan. Det är Marcus Samuelsson som ligger bakom konceptet

Hotellets frukostbuffe har något att erbjuda alla. Mycket bra och det är ingen som går därifrån besviken. Det jag gillar mest är att man kan beställa sin egen omelett.  Kocken tillagar den medans du väntar. Buffen har även en fantastisk hörna med mat som är gluten- och laktosfritt.

Rummet låg så högt som på 19:e våningen. Det var verkligen ljust och fräscht med stora panoramafönster och en stor härlig säng. Badrummet var stort med en härlig regndusch. Det som jag gillar mest när man bor på bra hotell är de mysiga badrockarna att svepa in sig i och mysa.

Väl på resan blev vi så inspirerade att vi  köpte med oss deras supersköna sovkuddar. Numera är det Clarion feeling hemma i Vasastan.

Hotellet ligger inte långt ifrån Slottsparken, Turning Torso och Kallbadhuset. Det område som vi kanske tycker mest om att hänga i är Västra Hamnen. Där ligger även strandbadet Ribersborg som har stora och breda bryggor som man kan ligga och sola på. Man får en känsla av att vara utomlands.

 

 

Slottsparken är en av Malmös större parker.  När vi besöker staden tar vi våra powerwalks där på morgonen innan frukost för att avnjuta den vackra miljön.

 

 

 

 

 

 

Foto:

Pressbilder Clarion Malmö live

Pellas Inspiration

 

Du kanske också gillar

7 Kommentarer

 • Reply Gun Persson 10 augusti, 2016 at 06:30

  Tänk man blir sugen på att åka till Skåne!

  • Reply pellasinspiration 10 augusti, 2016 at 16:21

   Skåne är fantastiskt:-)

 • Reply FREEDOMtravel 13 augusti, 2016 at 06:49

  Jag har alltid trott att Malmö är trist, men nu har jag läst flera olika blogginlägg där Malmö känns både modernt och charmigt, så jag kanske får ändra uppfattning 😉 Nu ser jag fram emot ett blogginlägg där jag ser er tälta tillsammans! 😉

  • Reply pellasinspiration 15 augusti, 2016 at 08:37

   Helena! Malmö är verkligen en fantastisk stad! Så nu är det dags för dig och Peter att ta en sväng dit:-)
   Tror att det kommer att dröja ett bra tag innan du får se mig tälta… hehe 😉

  • Reply Bara brittiskt 18 november, 2016 at 10:40

   Min hemstad är verkligen inte trist. Per capita fler nattklubbar än Danmark, flera Michelinkrogar, gatumat från hela världen, solnedgångar och italiensk glass i Västra Hamnen, Slottsstaden och Ribbans stränder, både dam- och herrfotboll på högsta nivå, superenkelt att komma hit via Skandinaviens bästa flygplats och bron…

 • Reply Fantasy Dining 21 september, 2016 at 19:29

  Ser väldigt trevligt ut och vackra fotografier. Har faktiskt konstigt nog aldrig varit i Malmö.

  • Reply pellasinspiration 23 september, 2016 at 11:44

   Tack:-)

   Malmö är värt ett eller flera besök. Det är en otroligtfin sommarstad som har så mycket att erbjuda.:-)
   Jag tillbringat många sommrar i skåne i min ungdom….

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.