Familj, Vänner

Filmtips!!

9 mars, 2016

Var på bio i helgen med en kompis. Både hon och jag älskar att titta på film, så vi brukar träffas lite då och då för att gå på bio! Oftast blir det att vi ser en film, men ibland så kan vi slå till med att se två 🙂

Om ni inte har sett filmen The Danish Girl, Alica Vikander fick en Oscar för bästa kvinnliga biroll, så måste ni verkligen se den…  En som verkligen vore värd en Oscar för sin prestation är Eddie Redmayne som gör en fantastisk rolltolkning som Lili Elbe!

Filmen är baserad på den sanna historien om den danska transexuella konstnären Lili Elbes äktenskap med hustrun Gerda. En vacker historia om ett äktenskap där en av parterna känner sig lite”annorlunda” i sin sexuella läggning och vill göra en stor förändring. Man följer hur de båda handskas med detta. Det fälls både en och två tårar i denna fantastiska men mörka kärlekshistoria.

 

Lili Elbe ( Eddie Redmayne) och Gerda Elbe (Alicia Vikander)

Lili Elbe ( Eddie Redmayne) och Gerda Elbe( Alicia Vikander)

Vackra Alica Vikander!

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  • Reply FREEDOMtravel 9 mars, 2016 at 21:41

    Tack för tips! Gillar att se en bra film ibland! 🙂

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.