I helgen tog vi en tur till Ostfestivalen på Münchenbryggeriet!
Ostfestivalen är den optimala mässan för den som älskar ost! Mässan arrangerades för 9:e gången i samarbete med Arla, ICA och Sveriges Gårdsmejerister.
Här får du som besökare ta del av ett unikt utbud av svensk ost. Dessutom, från producenter över hela landet. Här finns det även många goda tillbehör och dryck som serveras på plats. Det är bara att provsmaka sig fram och varför inte handla hem lite favoritostar och tillbehör.
Skogens Sköna Gröna!
En produkt som fångade vår uppmärksamhet var Gran Zirup som är gjort på granskott. Kan det var gott undrar ni ….och ja det är det. Konsistens kan liknas vid lönnsirap, men smaken är unik och rent norrländsk.Den passar utmärkt till ostar, kötträtter..
Vi köpte hem denna produkt och även granskottssalt som skall vara gott på ägget istället för kaviar.
Eva har utvecklat denna spännande produkt, som används av många kockar, krögare och barmästare. Man gillar den goda unika smaken.
CC Havtornsdelikatesser
På det lilla torpet Åsen i Äspered, Västergötland odlar Christer & Camilla havtorn. Deras varumärke CC´s står för lokalproducerade havtornsprodukter som tillverkas med hjärta & själ för hälsa och välbefinnande.
Köpte med oss Havtornsås som smaksätter salladen, lilla drinken mm 🙂
Nu till våren skall jag prova Prosecco med havtornsås! Återkommer hur det smakade.
Skånemejerier
Stek- och grillost är något som blir mer populärt istället för halloumi. Riktigt god och smakar lite mer än halloumi samt att man slipper ”gnisslet” 🙂
Pannoumi® är en svensk grill & stekost. Stekes, grillas eller friteras… och dessutom bra att ha i grytor istället för kött! Den är också fantastisk som topping på sallader och soppor.
På mässan fanns det även Ost och dryckesprovningar, som vi hoppade över denna gång. Där fick man under ledningen av en expert lära sig mer om hur ost och dryck matchas på bästa sätt. Detta kommer vi att försöka boka in oss på nästa gång mässan är. Alltid kul att få lite ny kunskap om hur ost och dryck kan kombineras på bästa sätt.
Lite bilder från utställare på mässan!
Tack Ostfestivalen för denna gång! Ses nästa år.
Foto: Petra Nordin (Pellas Inspiration)
11 Kommentarer
Alltid lika kul att gå på mässor. Den hade min man bara älskat. Han är svag för allt som har med ost att göra.
Kan verkligen rekommendera denna mässa! Om man gillar korv kommer det att komma en korvmässa i mitten av mars 🙂
Det ser ut som en sån härlig mässa med goda ost och så mycket tillbehör och drycker. Spännande att ni ska boka in er på hur dryck och ost hör ihop nästa år.
Kan verkligen rekommendera mässan. Skall bli kul nästa år att kombinera ost och dryck!
Låter som en riktigt trevlig mässa. Att göra en sås på havtorn låter riktigt spännande. Blev helt klart nyfiken. Har aldrig hört talas om gran sirap. Läste hela tiden unken smak och inte unik. Är nog lite trött i huvudet nu.
Hade ingen aning om att en sån här mässa existerade. Jag älskar ost och jag hade tyckt det var så kul att gå på detta. Får kanske chansen nästa år. 🙂
Den där mässan lät väldigt intressant att vara på. Nått som jag skulle kunna tänka mig att gå på. Men tyvärr så är alla intressanta mässor så långt bort.
Trevligt att komma in på din blogg 😊. Ost är aldrig fel 🙂. Låter mycket trevligt att gå på ost mässa. Det är nästan det bästa. Att provsmaka 🙂. Havtorns sås lät spännande. Granskott salt lätt väldigt spännande! 😀 Det skulle jag vilja testa på ägg!
Kul att köpa med sig lite mat varor hem från mässan.
Ha det så bra!
Så trevligt, jag har varit på några mässor och upplever att det oftast är rätt kul. Ost är ju gott så det hade nog varit något för mig.
Jag tycker att granskottssirap och havtornssås verkar jättegott. Har du nån idé om hur du ska använda delikatesserna? Så inspirerande att åka runt på mässor av det här slaget och få tips på hur man kan kombinera olika ingredienser med varandra.
Vad spännande och lärorik att åka till en ostfabrik. Man lär sej alltid något nytt. 🙂