Livsstil, Mat&Dryck

Ostfestival på Münchenbryggeriet!

12 februari, 2023

I helgen tog vi en tur till Ostfestivalen på Münchenbryggeriet!

Ostfestivalen är den optimala mässan för den som älskar ost! Mässan arrangerades för 9:e gången i samarbete med Arla, ICA och Sveriges Gårdsmejerister.

Här får du som besökare ta del av ett unikt utbud av svensk ost. Dessutom, från producenter över hela landet. Här finns det även många goda tillbehör och dryck som serveras på plats. Det är bara att provsmaka sig fram och varför inte handla hem lite favoritostar och tillbehör.

Skogens Sköna Gröna!

En produkt som fångade vår uppmärksamhet var Gran Zirup som är gjort på granskott. Kan det var gott undrar ni ….och ja det är det. Konsistens kan liknas vid lönnsirap, men smaken är unik och rent norrländsk.Den passar utmärkt till ostar, kötträtter..

Vi köpte hem denna produkt och även granskottssalt som skall vara gott på ägget istället för kaviar.

 

Eva har utvecklat denna spännande produkt, som används av många kockar, krögare och barmästare. Man gillar den goda unika smaken.

 

CC Havtornsdelikatesser

På det lilla torpet Åsen i Äspered, Västergötland odlar  Christer & Camilla havtorn. Deras varumärke CC´s står för lokalproducerade havtornsprodukter som tillverkas med hjärta & själ för hälsa och välbefinnande.

Köpte med oss Havtornsås som smaksätter salladen, lilla drinken mm 🙂

Nu till våren skall jag prova Prosecco med havtornsås! Återkommer hur det smakade.

Skånemejerier

Stek- och grillost är något som blir mer populärt istället för halloumi. Riktigt god och smakar lite mer än halloumi samt att man slipper “gnisslet” 🙂

Pannoumi® är en svensk grill & stekost. Stekes, grillas eller friteras… och dessutom bra att ha i grytor istället för kött! Den är också fantastisk som topping på sallader och soppor.

 

På mässan fanns det även Ost och dryckesprovningar, som vi hoppade över denna gång. Där  fick man under ledningen av en expert lära sig mer om hur ost och dryck matchas på bästa sätt. Detta kommer vi att försöka boka in oss på nästa gång mässan är. Alltid kul att få lite ny kunskap om hur ost och dryck kan kombineras på bästa sätt.

Lite bilder från utställare på mässan!

 

Tack Ostfestivalen för denna gång! Ses nästa år.

Foto: Petra Nordin (Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

11 Kommentarer

 • Reply Madde 12 februari, 2023 at 17:41

  Alltid lika kul att gå på mässor. Den hade min man bara älskat. Han är svag för allt som har med ost att göra.

  • Reply Petra Nordin 12 februari, 2023 at 18:41

   Kan verkligen rekommendera denna mässa! Om man gillar korv kommer det att komma en korvmässa i mitten av mars 🙂

 • Reply Jennysvardag 12 februari, 2023 at 18:33

  Det ser ut som en sån härlig mässa med goda ost och så mycket tillbehör och drycker. Spännande att ni ska boka in er på hur dryck och ost hör ihop nästa år.

  • Reply Petra Nordin 12 februari, 2023 at 18:42

   Kan verkligen rekommendera mässan. Skall bli kul nästa år att kombinera ost och dryck!

 • Reply Hannas krypin 12 februari, 2023 at 19:02

  Låter som en riktigt trevlig mässa. Att göra en sås på havtorn låter riktigt spännande. Blev helt klart nyfiken. Har aldrig hört talas om gran sirap. Läste hela tiden unken smak och inte unik. Är nog lite trött i huvudet nu.

 • Reply Amanda 12 februari, 2023 at 19:47

  Hade ingen aning om att en sån här mässa existerade. Jag älskar ost och jag hade tyckt det var så kul att gå på detta. Får kanske chansen nästa år. 🙂

 • Reply Snabela 12 februari, 2023 at 21:31

  Den där mässan lät väldigt intressant att vara på. Nått som jag skulle kunna tänka mig att gå på. Men tyvärr så är alla intressanta mässor så långt bort.

 • Reply Jessi 12 februari, 2023 at 21:42

  Trevligt att komma in på din blogg 😊. Ost är aldrig fel 🙂. Låter mycket trevligt att gå på ost mässa. Det är nästan det bästa. Att provsmaka 🙂. Havtorns sås lät spännande. Granskott salt lätt väldigt spännande! 😀 Det skulle jag vilja testa på ägg!
  Kul att köpa med sig lite mat varor hem från mässan.

  Ha det så bra!

 • Reply Orsakulla 12 februari, 2023 at 21:53

  Så trevligt, jag har varit på några mässor och upplever att det oftast är rätt kul. Ost är ju gott så det hade nog varit något för mig.

 • Reply Sandras dagar 13 februari, 2023 at 10:58

  Jag tycker att granskottssirap och havtornssås verkar jättegott. Har du nån idé om hur du ska använda delikatesserna? Så inspirerande att åka runt på mässor av det här slaget och få tips på hur man kan kombinera olika ingredienser med varandra.

 • Reply Michelle 13 februari, 2023 at 11:10

  Vad spännande och lärorik att åka till en ostfabrik. Man lär sej alltid något nytt. 🙂

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.