Att resa som par, Grekland, Hotell

Athos Villas Lyxigt enskilt boende på Athos halvön

10 augusti, 2019

Under våra dagar på Athos halvön bodde vi på snygga Athos Villas-Luxery seaside Villas. Lyxigt enskilt boende. Radhuslägenheter i två plan vilka ligger enbart 100 m från stranden. Det finns endast 12 moderna, praktiska och snyggt inredda lägenheter. Bedårande havsutsikt från balkongen. 

 Athos Villas ligger exklusivt på Athos halvön, som kan räknas till en av de vackraste platserna på Halkidki.  Området ligger avskilt med få vägar dit. Man får mer en känsla av privatklubb än ett lägenhetsområde.

Boende

Varje lägenhet har 2 rymliga sovrum och har direkt utsikt till områdets trädgårdar. Köket har öppen planlösning och ligger i anslutning till vardagsrummet. Nära lägenheterna ligger privat jacuzzi och fina träd med skuggiga platser för exempelvis yoga-retreat. Allt är mycket välplanerat. Diskreta färgval samt moderna lösningar på allt från kök till terass gör att man får känslan av skandinavisk flärd. Så nära man kan komma känslan av exklusivitet utan att ha egen strandtomt.     

Frukost

Personalen är mycket tillmötesgående utan att bli för personlig. Det ingår frukost varje morgon. Serveras på en bricka med allt möjligt gott som du kan tillaga efter behov. Det är dina behov som styr. 

I lägenheterna finns allt man kan behöva för att laga en måltid av de bästa lokala råvarorna. Utrustningen är verkligen genomtänkt och allt finns. Till och med filterkaffe på en fullt acceptabel nivå tillhandahålls av personalen. Om det mot förmodan inte skulle finnas är personalen som sagt diskret tillgänglig och ordnar det mesta. Om du mot förmodan har en ‘fabläs’ för att inhandla dina egna varor…har man en “turistig” lokalhandel ca 10 min utanför området, med de mest kända lokala varorna tillgängliga. Charmigt men kanske inte något som man skall ödsla tid på….

Relaxhörna

Vid lägenheterna ligger privat Jacuzzi och fina träd med skuggiga platser för exempelvis yoga-retreat.

Stranden

Härligt med egen strand 

Väl sammataget är det svårt att förstå hur området inte upptäckts av flera greklandsfantaster. Kanske ligger denna del lite avskilt och just så exklusivt att många inte haft den på radarn. Varför är svårt att säga. Det som slår en är att just denna lågmälda charm kanske är det mest attraktiva. Athos som destination har en stillsam charm som man får leta efter. Jag kommer absolut att åka tillbaks någon gång igen och få uppleva denna gömda pärla på Athos halvön….

Här kan man verkligen bara vara och njuta av den vackra omgivningen!

 

Detta inlägg är ett samarbete med Mount Athos och Athos Villas -Luxery seaside Villas. Tankar och bilder är mina egna om eget annat anges.

Bilder: Petra Nordin (Pellas Inspiration) och pressbilder

Du kanske också gillar

4 Kommentarer

 • Reply Ann 11 augusti, 2019 at 08:02

  Det ser ju supermysigt ut, det enda jag tycker fattas är en pool 🙂
  Var i Halkidiki för många många år sen, supervackert!

  • Reply Petra Nordin 11 augusti, 2019 at 08:54

   Halkidiki är verkligen vackert och man behöver inte alltid besöka ö-världen… Pool är mysigt men föredrar själv havet:-)

 • Reply Fröken Rödlök 15 augusti, 2019 at 18:44

  Åh där hade jag gärna bott. När jag var i Halkidiki 2008 bodde vi på ett ganska trist och halvdant hotell.. det var långt till stan och långt till havet.. jag hade gärna velat där, så härliga bilder. Nu längtar jag till vår inplanerade utlandsresa =)

  • Reply Petra Nordin 15 augusti, 2019 at 18:49

   Om du åker tillbaks till halkidiki kan jag verkligen rekommendera Athos Villas:-) Har också bott lit längre in på fastlandet och då ör det tyvärr längre till stranden och man måste vara bilburen..

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.