Linköping är en stad som har kommit ligga varmt om hjärtat. För något år sedan arbetade jag där i flera månader. Därför extra mysigt att få återkomma till julbordet på Stångs Magasin. Stångs Magasin är ett gammalt hamnmagasin som ligger vackert intill vattnet och stångsån. Restaurangen har också en tradition av att arbeta med lokala råvaror.
”Stångs Magasin är en mötesplats för alla tillfällen. Här träffas man över en lunch eller ett glas vin, äter någon av våra 4-rätters menyer till kvällen eller bara något enklare från barmenyn.”

Hela lokalen och upplägg går mer mot ’hemma hos känsla’ än vad jag upplevt på mer moderna restauranger. Fick en fin känsla av den rustika serveringen och informella servicen. Känslan av både värme och omtanke var det jag upplevde denna kväll.
Julbordet
Enligt traditionen skall julbordet ätas i sju olika turer. Inga konstigheter utan man börjar med sillen och avslutar med gotter. Resterande rätter är sedan uppdelade i fem turer till. Men då detta är mitt andra julbord för i år, så valde jag att äta första, andra och tredje turen!
Tur 1: Sill & Strömming
I första turen ingick bl a sill med lingon, som gav härlig syra.

Tur 2. Lax i alla dess former
Tur 3. Det småkalla
Stångs fokuserar mycket på lokala och ekologiska produkter.
Tur 4. Olika sorters sallad
Tur 5. Det småvarma
Tur 6 & 7… Godisbordet

Foto: Petra Nordin ( PellasInspiration)









Mmmmums, såg ju verkligen smarrigt ut det där! 🙂
Kan verkligen rekommendera julbordet på Stångs magasin, har du vägarna förbi Linköping nästa år till jul måste
du göra et besök där!