Livsstil, Mat&Dryck, Nyheter

Premium-Rom från Angostura!

28 november, 2018

En regnig och småkylig kväll i september var jag på romprovning av Angosturas premium-rom. Provningen var på Nobis hotel och restaurangen NOI. Det passade väldigt bra med tanken på höstrusket att få värma sig lite med god rom. Hela kvällen var väldigt lyckad med bra kombination mellan mat & dryck.

Vi inledde med en smakrik cocktail gjord  på Angostura 1919, färsk lime och grön chartreuse och äppelskum.

Förrätten bestod av jätteräkor smaksatt med rom & chili…. en perfekt kombination

Till huvudrätt år vi lax med vitvinssås smaksatt med Angostura ro, sparrisbroccoli och potatispuré.

En perfekt avslutning på kvällens meny. Det serverades French toast med rommarinerade äpplen samt glass smaksatt med rom.

Kort info om Angosturas rom

Fatlagrad rom är något alldeles speciellt. Angostura Collection No. 1 Oloroso Sherry är ett mästerverk. Angostura har producerat sina romblandningar ända sedan 1824. Med dessa stolta hantverkstraditioner skapar man fulländade romblandningar.   

Denna variant i serien Collection No. 1 är något alldeles speciellt. Angostura har valt att först lagra på nya Bourbonfat, för att sedan slutlagra på speciella Sherryfat. Att göra på just detta sätt, med handgjorda fat är första gången. Experimentet har slagit väl ut och resultatet har blivit en komplex rom med en varm lite rund arom. I doften finner man både ek och söta plommon. Smaken har inslag av melass, rostade nötter och en hint av sherry. Dessutom en lång avrundad eftersmak med angenäm fyllighet som stannar kvar länge i munnen.   

För alla romälskare så släpps det:

270 flaskor kommer att släppas i Systembolagets tillfälliga och exklusiva sortiment. Släppet sker den 8 december till priset av 869Kr.

Foto: Petra Nordin ( Pellas Inspiration) 

Du kanske också gillar

10 Kommentarer

  • Reply Lillan Kind 29 november, 2018 at 16:41

    Det verkar ha varit en alldeles fantastiskt god och trevlig romprovning. Först när jag läste rubriken trodde jag att det skulle vara som andra “dryckesprovningar” där man bara får smaka på den flytande formen i glas efter glas. Men att få äta all denna goda mat med rom i skulle jag också vilja göra! 😀
    Kul att få lite info om Angosturas rom också!

  • Reply Hanna 29 november, 2018 at 17:05

    Så kul med olika provningar, och kul med lite fakta också. Jag gillar verkligen inte rom så tror inte detta är något för mig. Skulle gärna gå på vinprovning dock

  • Reply Johanna 30 november, 2018 at 15:54

    Åh vad härligt du verkar ha haft det! ❤️
    Dock är jag inte så förtjust i rom själv, men med rätt tillbehör så kan det faktiskt vara helt okej!

  • Reply Regina 30 november, 2018 at 16:20

    Oh det där lät värt att unna sig och sambon ?

  • Reply Frida 30 november, 2018 at 17:57

    Men Gud vad mysigt!
    Jag blir lite avundsjuk faktiskt ?
    Kul med info om romet också !

  • Reply Kirsi 2 december, 2018 at 13:34

    Intressant med så detaljerad information om rom. Jag sitter och småfnissar åt ironin – här sitter jag, en nykter alkoholist, och tycker att det är intressant med sprit-information, när jag aldrig någonsin har brytt mig om annat än hur snabbt jag kunde bli full och hur länge det kunde hålla i sig.

  • Reply Aysha J 2 december, 2018 at 17:16

    Maten såg magisk ut, mums!!!

  • Reply Amanda 2 december, 2018 at 21:32

    Det ser ut att ha varit väldigt god mat det börjar vattnas lite i munnen hhe. och drinken såg ju härlig ut! låter som en väldigt bra kväll 🙂

  • Reply Martina 2 december, 2018 at 22:01

    Wow det här ser onekligen väldigt gott ut! Vill typ ha allt nu 🙂

  • Reply Anna 2 december, 2018 at 22:45

    Ser otroligt gott ut! Mums! Detta vill jag smaka på! Vill ha allt och lite till xD

  • Lämna ett svar till Martina Cancel Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.