Füssen, Resor, Tyskland

Cykeltur på landsbygden i Füssen

29 juli, 2018

Det bästa sättet att upptäcka ett nytt land eller en stad kan vara att ta en cykeltur … det är enkelt och smidigt. Jag fick låna en cykel av hotellet under mina dagar i Füssen. Sagt och gjort gav jag mig ut en tidig förmiddag på den tyska landsbyggden…

Då jag gillar närproducerat och lokala produkter, hade jag kollat upp några ställen som gjorde ost. Eftersom jag är en riktigt ostfantast samt även hittat ett bryggeri som jag ville besöka var detta dagens huvudmål. Själva cykelturen var en sträcka på 3.2 mil och skulle ta ca 1 timma och 50 minuter att cykla. Men, eftersom jag endast hade en 7-växlad cykel så tog min tur lite längre tid. Detta samt några längre stopp på vägen gjorde min dag extra behaglig.

Hopfennsee

Mitt första stopp blev vid sjön hopfensee som ligger inbäddat kring ett otroligt bergslandskap. Sjön är ca 2,5 km lång med ett djup på 10m. Sommartid är det full aktivitet med windsurfing, paddling eller bara badande männiksor.

 

Mejeri Lehern

Mejeriet Lehern ligger i det vackra området Ostallgäu, inte långt ifrån de kungliga slotten Neuschwanstein und Hohenschwanga. Mejeritet ligger på en kulle med gröna ängar och kor som betar nedanför. Varje dag så får mejeriet leverans från de åtta bönder som har sin mjölkproduktion och bor i Hopferau i närheten. Köpte med mig lite ost som var otroligt god och vällagrad.

Osteria Weizern

Några kilometer ifrån Mejeriet Lehern ligger även mejeriet Weizern som jag besökte som hastigast och köpte med mig lite svalkande dryck! Kul att upptäcka lokalproducerade produkter som alla smakade så mycket godare när man vet att djuren har gått fritt och betat.

Brauerei Kössel (Maria Hilfer Sudhaus)

Efter att ha cyklat runt i värmen i några timmar så var det skönt att äntligen komma till bryggeriet Kössel, som även det ligger i regionen Ostallgäu. Ett härligt ställe med många olika ölstilar. Man brygger ca 7 olika ölsorter och gör också en ölsnaps.

Den gulliga servitrisen som servade mig min öl och en äkta brezen som var salt och god:-)

Om man vill kan man kombinera en ost och öltur. Bryggeriet Mariahilfer och mejeriet Lehern har under flera år haft ett samarbete för att marknadsföra regionens lokalproducerade varor. Så vad passade bättre än att testa lite goda ostar och att prova på lite öl…kan det bli bättre? Vandringsturen mellan de två är enbart 5 km lång och samtidigt får du njuta av den vackra naturen.

Avslutade dagens cykeltur med att äta en klassisk schnitzel och en öl! Obs bad om en liten portion*blink

Detta inlägg är ett samarbete med Allgäu GmbH. Som vanligt är tankar och åsikter mina egna.
Foto: Petra Nordin ( Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

13 Kommentarer

 • Reply Carina Ledin 30 juli, 2018 at 08:35

  Ser trevligt ut .

 • Reply Malin 30 juli, 2018 at 09:39

  Fantastiska bilder från ,vad jag förstår, var en härligt energigivande resa!

 • Reply Markus Olsson 30 juli, 2018 at 12:59

  Ser helt magiskt ut! Jag älskar Tyskland men ännu inte varit I Füssen. Står på min lista nu. 🙂

 • Reply Linnea – Lanclin.com 30 juli, 2018 at 21:33

  Det ser ut som du hade det helt underbart i Füssen! Vi va där när vi bodde i Bayern men var aldrig i byn utan en vandringsled som hängde bland trädtopparna, jättevackert på hösten! 🙂

 • Reply Ylva 31 juli, 2018 at 08:05

  Håller med om cyklingen – så härligt! Himla mysiga ställen du besökte dessutom!

 • Reply Amanda 31 juli, 2018 at 14:09

  Åh så vackert! Ser ut som en fantastisk resa!

 • Reply Malin Monroe 31 juli, 2018 at 21:28

  Så otroligt vackra bilder! Man får verkligen känslan av miljön!

 • Reply Marie Karlsson 31 juli, 2018 at 22:35

  Ohh så härligt ni har det

 • Reply Anna Hauffman 1 augusti, 2018 at 09:33

  Men herregud vilken idyllisk cykeltur!!

 • Reply Kirsi 1 augusti, 2018 at 09:34

  Det såg ut att vara en alldeles underbar cykeltur. Det är en bra idé att cykla runt sådär. Inte för att jag någonsin gjort det själv, men jag förstår förtjusningen. 🙂

  • Reply Petra Nordin 2 augusti, 2018 at 06:41

   Kirsi, det är så skönt att cykla runt och upptäcka nya platser… du kan stanna till precis när du själv vill:)

 • Reply Anna 1 augusti, 2018 at 11:45

  Vilken kul idé att cykla runt och upptäcka. Ser underbart ut!

  • Reply Petra Nordin 2 augusti, 2018 at 06:39

   Anna, det bästa sättet att upptäcka en ny stad:)

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.