STJs Höstmingel på Stadshuskällaren i Stockholm

Total
0
Shares

En höstkväll i november var jag inbjuden av Sveriges Turistjournalisters Förening STJ för en mingelkväll på Stadshuskällaren. Nu fick jag uppleva Stadshuskällaren på ett nytt spännande sätt. En kväll med mycket tradition och spännande smaker, samt information om allt från Nobelpriset till restaurangens arbete med middagen.

Stadshuskällaren använder sig av skogen som inspiration. Under kvällen fick vi höra hur såväl mat som dryck hämtade inspiration från mindre råvaruproducenter. Köksteamet hämtar mycket från närliggande skog och mark. Köksmästaren Magnus Santesson och hans team presenterade en avsmakningsmeny bestående av höstens bästa råvaror.

Krämig svampsoppa med picklade kantareller och tryffelkräm, picklad gula kantareller, tryffelkräm och friterad surdeg.

Bankad tartar på pilgrimsmussla och havskräfta, citroncreme, forellrom samt knaprigt rågbröd.

Tartar på kossa, bränd hömajonnäs, svartrot och granskott.

Kronhjort med variation på jordärtsskocka, lingon, västerbottenost och hasselnötter.

Min favorit på menyn var nog Kronhjorten och Svampsoppan…

Gänget som driver restaurangen

 

Man kan även som privatgäst beställa Nobelmiddagen och får då middagen serverad på originalservisen,  men middagen måste bokas några dagar i förväg.  Det går även att beställa Nobelmeny från olika år. Dock, måste man vara ett lite större sällskap.


Nobeldukning

Hela presentationen från restaurangens ledning likväl som köket var mycket proffsig. Kvällen blev mycket  lyckad.

Total
0
Shares

En guide till julbordet – Sju turer!

En härlig kväll i november besökte jag klassiska restaurangen Ulla Winblad ute på Djurgården i Stockholm. Lite synd…

Kommentarer14

    1. Synd att du inte kunde komma! Men du fick ju ett det härligt på Teneriffa, inte helt fel det heller.. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar