Event, Mat&Dryck

Lakritsfestivalen 2017 -provsmakning av årets meny!

26 March, 2017

Ni som gillar lakrits och choklad måste besöka årets lakritsfestival som äger rum 1-2 april i Annexet vid Eriksson Globe i Stockholm.

Häromveckan var jag på Lakritsfestivalens pressvisning på nyöppnade Grand Escalier vid Globen.  Själva lakritsfestivalen äger rum den 1-2 april i Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. Och detta är nionde året i rad! Årets tema är “lakrits till vardags och fest” 🙂

Menyn som vi fick provsmaka är skapad av Stureplansgruppens lakritsteam och  även årets coctail är skapad av Jennie Phil, som till vardags driver restauranegen Tapas Selected i Gamla Stan. Vi fick även prova på världens dyraste lakrits som lanseras av Haupt lakrits.  Vi provade även på prisbelönt finsk lakritsglass från företaget 3 vänner. Kommer bli en favorit hemma hos oss, då både jag och min fästman älskar allt som har med lakrits att göra…

Menyn som Stureplangruppens lakritsteam serverade var otroligt god. Mina favoriter på menyn var huvudrätten och desserten. Själva menyn kommer att serveras på Grand Escalier vid globen under själva festivalen och priset kommer att ligga på 360 kr. Prisvärt och absolut värt att testa om man är lakritsintresserad.  🙂

Förrätten är en lakritsbakad pumpa med Bjälboättens vita chevré från Löts Gårdsmejeri, brynt smör, salvia, lakrits- och chilihonung samt lakritskrutong.

Varmrätten är grillad entrecôte med rökt lakritsrub, körvelpersillade, lakritsemulsion, hasselbackspotatis och vispat smör med saltlakrits.

Efterrätten är hallon- och saltlakritsmacarons med rödbets- och lakritsgelé, citron- och lakritssorbet.

 

Årets cocktail som är skapad av Jennie Phil.

Emerald Apple
2cl Apple sourz
1cl St. Germain
1cl Smirnoff Green Apple eller t ex Mads Vodka med några droppar färskpressad juice från grönt äpple
1cl sockerlag
1cl citronjuice
En droppe Lakritssyrup
Monin violette
Sodavatten

Häll spriten i en shaker tillsammans med is, lakrits, socker och citron, rör om.
Fyll ett kylt cocktailglas, toppa med sodavatten och avsluta med att skikta violen i botten på glaset. Garnera gärna med ett äpplehjärta eller varför inte valfri favoritlakrits.

Vi fick även prova på världens dyraste lakrits som lanseras av Haupt lakrits.  Lakritsen tillverkas endast i 1 kilo som fördelas på 10 st förpackningar och innehåller bla vit tryffel. Varje förpackning är designead och handmålade av Cecila Haupt. Intäkterna från försäljningen av världens dyraste lakrits går till barncancerfonden. Ett myckekt bra initiativ tycker jag.

 

Ser nu fram emot årets lakritsfestival, där det kommer att finnas mycket gott att prova på…

Kommer ett inlägg senare på bloggen från själva festivalen!

Fotot: Pellas Inspiration & Marmel Creative – Arts Factory

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Anitha Nordin 29 March, 2017 at 15:09

    Mums jag älskar lakrits jag tar nog en sväng till lakritsfestivalen mmmmmmmmmmmmmmmmm

    • Reply Petra Nordin 29 March, 2017 at 16:04

      Vill du följa med en sväng på lördag!
      Lakrits är gott 🙂
      Kram

  • Reply FREEDOMtravel 30 March, 2017 at 20:34

    Jag gillar lakrits, men ihop med mat känns lite … konstigt?

    • Reply Petra Nordin 4 April, 2017 at 07:28

      Helena! Det är riktigt gott, det är endast en smakförhöjare :-).

  • Reply Lakritsfestivalen 2017 är över! | Pellas Inspiration 3 April, 2017 at 07:47

    […] Läs öven om när jag provade på årets lakritsmeny och cocktail som serverades under festivaldagarna här […]

  • Leave a Reply