Livsstil, Mat&Dryck

Ny meny på Swing by Golfbaren

6 februari, 2022

På en liten småkylig februarikväll passade det bra att göra något riktigt roligt. Så som att provsmaka den nya menyn på Swing by Golfbaren som är ett trevligt ställe i Vasastan.  Swing by Golfbaren öppnar nu upp igen som vanligt och har öppet tisdag till lördag.

Jag var inbjudan till ett litet exklusivt event, för att just få proväta deras nya meny på Swing by Golfbaren. Jag har tidigare provat menyn, samt deras julbord som varit riktigt bra. Deras kök imponerar verkligen. Något som Golfbaren verkligen har lyckats med är hur man som gäst alltid känner sig extra väl omhändertagen. Det är den upplevelsen som jag vill ha som gäst och det har de verkligen lyckats med.

Vi började kvällen med en fördrink i Mary´s office. Kontoret är döpt efter den kända stumfilmsstjärna Mary Pickford som var känd i Hollywood under  20-talet. Hon lanserade sin egna minigolfbana på 30-talet. Det är verkligen ett mysigt kontor som man kan hyra för exempelvis en mindre privat tillställning.

 

Efter vi minglat lite var det dags att gå en trappa ner till restaurangen. Där fick vi äntligen inta kvällens middag. Vi fick välja fritt från menyn och det fanns en massa gott att välja på. Allt från vegetariskt till både kött och fisk. Det var lite svårt att bestämma sig när allt lät så oroligt gott.

Meny

Förrätt

Till förrätt tog jag rimmad skreitorsk med havtorns-emulision och picklad gurka. Den var smaksatt med chili och sesam samt toppad med rispapper. Så gott och fräscht!

Huvudrätt

När huvudrätten skulle serveras, var vi några utav oss som ville provsmaka flera rätter. Så vi delade på tre olika huvudrätter:

Första rätten som serverades var gudomlig lammrostbiff vilken serverades med kryddstekta grönsaker och säsongens kål, chimichurri och portvinssås. Say NOO Moore!

Nästa rätt var Boston Lobster salad roll som serverades i briochebröd toppad med rivet kokt ägg och vintertryffel.

Sista rätten vi tog in var en supergod deliziepasta med färskost och svampfyllning. Den toppades med ragu på oxsvans och portvin.

Dessert

En lyxig och god middag måste ju avslutas med en dessert. Då jag är en person som älskar äpplen, så var inte valet svårt. Tog in en äppelkaka gjord med brynt smör och vinteräpplen. Dessutom toppad med calvadosgrädde. Denna dessert var så ljuvlig att det är bland det godaste jag har ätit på länge gällande just äppelkaka.

Andra rätter som serverades till gänget:

 

Det var en härlig energi under middagen med många spännande samtalsämnen.

Kvällens arrangör Alexander Erwik fr Erwik Communication

 

 

Kvällen avslutades på bästa sätt genom att vi körde lite minigolf. Blev inget personbästa, men många skratt och god tävlingsanda.

Gillar verkligen Golfbarens koncept med minigolf och middag. En aktivitet att göra med kompisgänget, AW med jobbarkompisarna eller med familjen.

 

Tack Alexander och Erwik Communication för en underbar kväll!

 

Här kan du läsa om mina andra besök på Golfbaren

Foto: Petra Nordin ( Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.